Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2
cebula czerwona
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę oczyszczamy i kroimy. Pokrojoną kapustę delikatnie solimy, odstawiamy na 15 min. aby zmiękła. Obraną cebulkę kroimy na małe kawałeczki. Do miseczki dajemy oliwę razem z sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny. Dokładnie mieszamy. Do przygotowanego sosu dodajemy zioła prowansalskie oraz doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem. Kapustę łączymy z pokrojoną cebulką, dodajemy przygotowany sos i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 03.01.2013 18:48
Smaczna surówka
pestka 01.01.2013 00:41
dobry dodatek do obiadu
ben-ka 03.12.2012 09:49
lubię kapustę pekińską bo surówki z niej bardzo szybko się robi.
GGABI 28.09.2012 10:27
smacznie
RenataZ-et 18.09.2012 20:18
Podoba mi się
Natalia/tubisiek 18.09.2012 20:16
smaczna i zdrowa :)
Wafelek2601 14.09.2012 09:15
Smaczna do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak