Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2
  • cebula czerwona

  • oliwa

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • pieprz

  • sól

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę oczyszczamy i kroimy. Pokrojoną kapustę delikatnie solimy, odstawiamy na 15 min. aby zmiękła. Obraną cebulkę kroimy na małe kawałeczki. Do miseczki dajemy oliwę razem z sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny. Dokładnie mieszamy. Do przygotowanego sosu dodajemy zioła prowansalskie oraz doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem. Kapustę łączymy z pokrojoną cebulką, dodajemy przygotowany sos i mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Łukasz15 03.01.2013 18:48
Smaczna surówka
pestka 01.01.2013 00:41
dobry dodatek do obiadu
ben-ka 03.12.2012 09:49
lubię kapustę pekińską bo surówki z niej bardzo szybko się robi.
GGABI 28.09.2012 10:27
smacznie
RenataZ-et 18.09.2012 20:18
Podoba mi się
Natalia/tubisiek 18.09.2012 20:16
smaczna i zdrowa :)
Wafelek2601 14.09.2012 09:15
Smaczna do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat