Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Smaczna, szybka, kusząca smakiem surówka z kapusty pekińskiej. Dodatki do kapusty to ogórek zielony i cebula a także przyprawy i przygotowany sos. Surówka szybko została zjedzona.

Składniki:

Składniki:

kapusta pekińska 0.5 sztuki
cebula 1 sztuka
ogórek zielony 1 sztuka
sól 0.5 łyżeczki

Składniki na sos:

oliwa 50 gramów
mięta liście 2 łyżeczki
musztarda 1 łyżeczka
sok z połowy cytryny 0.5 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 szczypty

Dodatkowo:

ogórek zielony 7 plastrów
pomidor 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę pekińską obrać z brzydkich liści, a następnie poszatkować. Cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę. Ogórek zielony umyć i osuszyć, a następnie pokroić w niezbyt grubą kostkę.
Wszystko razem wymieszać doprawić solą do smaku. Surówkę przełożyć do szklanej salaterki.

Sos: Składniki sosu połączyć ze sobą, dokładnie wymieszać. Na 10 minut przed podaniem surówkę polać sosem i udekorować pomidorem i plasterkami ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.07.2018 19:18
Super, pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak