Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
kapusta pekińska
0.5 sztuki -
cebula
1 sztuka -
ogórek zielony
1 sztuka -
sól
0.5 łyżeczki
Składniki na sos:
-
oliwa
50 gramów -
mięta liście
2 łyżeczki -
musztarda
1 łyżeczka -
sok z połowy cytryny
0.5 sztuki -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
2 szczypty
Dodatkowo:
-
ogórek zielony
7 plastrów -
pomidor
1 sztuka
Sposób przygotowania
Kapustę pekińską obrać z brzydkich liści, a następnie poszatkować. Cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę. Ogórek zielony umyć i osuszyć, a następnie pokroić w niezbyt grubą kostkę.
Wszystko razem wymieszać doprawić solą do smaku. Surówkę przełożyć do szklanej salaterki.
Sos: Składniki sosu połączyć ze sobą, dokładnie wymieszać. Na 10 minut przed podaniem surówkę polać sosem i udekorować pomidorem i plasterkami ogórka.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się