Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
kukurydza w puszce 1 mała puszka
papryka czerwona 1/2 strąka
pomidor 1 szt
ocet jabłkowy 2 łyżki
olej ryżowy 4-5 łyżek
cukier 1/2 łyżeczki
oregano 1/4 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1/4 łyżeczki
Natka pietruszki suszona Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Ocet, oliwę i przyprawy dokładnie łączymy.
Kapustę siekamy.
Kukurydzę odcedzamy z zalewy.
Paprykę kroimy w kostkę.
Pomidor kroimy w kostkę.
Wszystkie warzywa przekładamy do większej miski, polewamy sosem i dokładnie łączymy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem lekko schładzamy.
Wyciągając z lodówki, ponownie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 21.07.2017 12:41
Fajna, chrupiąca propozycja ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak