Surówka z kapusty kiszonej z papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    30 dag
  • papryka

    1 szt
  • por mały

    1 szt
  • jabłka

    1 szt
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką foto
Kapustę kiszoną drobno pokroić.
Krok 2 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką foto
Por oczyścić, pokroić w krążki, sparzyć przez kilka minut w gorącej wodzie, odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę.
Krok 3 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką foto
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, skropić oliwą. przyprawić do smaku pieprzem i cukrem, wymieszać.
Krok 4 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką foto
Podawać jako dodatek do mięsnych dań.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 17.02.2014 20:59
Lubię takie surówki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat