Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kapusty kiszonej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    300 g
  • marchew

    1 duża
  • natka pietruszki

  • oliwa

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z kapusty kiszonej

Kapustę kiszoną - najlepiej młodą, odcisnąć z soku i drobno poszatkować, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn na dużych oczkach, dodać do kapusty, dodajemy oliwę i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, a następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy po przegryzieniu się smaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

dagmara020 05.09.2012 13:04
robię bardzo podobną ale ja dodaję odrobinę cukru jeszcze:) mniam
parysek10 12.08.2012 14:20
zrobiłam dzisiaj do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat