Surówka z kapusty i ogórka

Surówka z kapusty i ogórka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/4 główki
  • ogórek sałatkowy

    1/2 średniego
  • koperek

    2 łyżeczki
  • olej

    1 łyżka
  • cukier

    duża szczypta
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukaną kapustę szatkujemy niezbyt drobno i wrzucamy do miski. Ogórka myjemy i razem ze skórką ścieramy na dużych oczkach tarki.

Dodajemy do kapusty i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i cukrem.

Na koniec wlewamy olej, wrzucamy posiekany koperek i ponownie mieszamy.

Podajemy zaraz po przyrządzeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat