Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty i buraczków do obiadu

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 szt
buraki czerwone gotowane 2 szt
cebula 1 szt
kukurydza w puszce 1/3 puszka
słonecznik łuskany 1 łyżka
ocet jabłkowy 2 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty i buraczków do obiadu

Kapustę zszatkować, posypać solą i odstawić na parę chwil by nieco zmiękła. Gdy puści sok odcisnąć ją z niego. Cebulę drobno posiekać, a gotowane buraki zetrzeć na tarce o dużych otworach. Dodać do kapusty razem z kukurydzą. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Doprawić do smaku. Na końcu posypać surówkę ziarnami słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 18.01.2014 14:55
smaczna taka suróweczka
nogawkuchni 18.01.2014 13:17
Pyszna surówka pełna witamin,lubię takie zdrowe i smakowite dodatki obiadowe.
Laila2786 18.01.2014 12:39
zapewne bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak