Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty czerwonej z owocem kaki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 kg
jabłko 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
por 4-5 dag
sok z cytryny 1 łyżka
ziarna słonecznika prażone 2 łyżki
majonez 2 łyżki
jogurt grecki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kaki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty czerwonej z owocem kaki

Kroki postępowania

1
Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli i pozostawić na 10-15 minut. Gdy kapusta puści sok, odcisnąć.
Krok 1 - Surówka z kapusty czerwonej z owocem kaki foto
2
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na jarzynowej tarce, skropić sokiem z cytryny. Por drobno posiekać, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Kiszone ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Kaki obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2 - Surówka z kapusty czerwonej z owocem kaki foto
3
Majonez wymieszać z jogurtem. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, przyprawić do smaku pieprzem, posypać ziarnami słonecznika.
Krok 3 - Surówka z kapusty czerwonej z owocem kaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 26.07.2013 23:06
bardzo smaczna
Amellia 15.02.2013 22:12
och... pycha
Amellia 15.02.2013 22:12
och... pycha
M. Monroe 29.12.2012 22:52
nie jadłam takiej
tessinka 02.12.2012 16:28
lubię takie suróweczki
Simeo 01.12.2012 22:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak