Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty białej z rzodkiewką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 50 dag
rzodkiewka 1 pęczek
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny
sól
cukier
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty białej z rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Z kapusty usunąć głąb, grubsze nerwy i cienko poszatkować. Posolić, wymieszać i pozostawić na 20 minut.
Krok 1 - Surówka z kapusty białej z rzodkiewką foto
2
Rzodkiewkę pokroić w półplasterki,
Krok 2 - Surówka z kapusty białej z rzodkiewką foto
3
wymieszać z olejem i pietruszką i dodać do kapusty. Doprawić do smaku cytryną ,solą i cukrem.
Krok 3 - Surówka z kapusty białej z rzodkiewką foto
4
Dobrze smakuje też ze śmietaną ,wtedy nie dajemy oliwki.
Krok 4 - Surówka z kapusty białej z rzodkiewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 24.09.2014 12:55
samo zdrowie
Magula 24.09.2014 12:28
Lubię takie surówki
Pietruszka 24.09.2014 09:59
surówka prezentuje się przepysznie
Gabi44 24.09.2014 09:36
Wybieram wersję ze śmietaną, pyszna.
Futka 24.09.2014 09:31
Przepyszna i zdrowa surówka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak