Surówka z kapusty białej z paparyką

Surówka z kapusty białej z paparyką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1szt
  • papryka czerwona

    1szt
  • papryka żółta

    1szt
  • cebula

  • szczypiorek

  • woda gazowana

    1,5l
  • cukier

    szklanka
  • ocet

    1/4szklanki
  • olej

    szklanka
  • sól

    1,5łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z kapusty białej z paparyką

Z wody,cukru,octu,oleju i soli zrobić zalewę mieszając wszystkie składniki razem.
Kapustę poszatkować, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać i zalać zalewą. Pozostawić na noc. Przed podaniem odlać zalewę, przełożyć na pólmisek i przybrać szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat