Surówka z kapusty białej

Surówka z kapusty białej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    400 g
  • cebula biała

    50 g
  • śmietana 12%

    100 g
  • Musztarda sarepska Prymat

    20 g
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • koperek

  • natka pietruszki

  • szczypiorek usiekany

  • jabłko kwaśne

    100 kilka szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z kapusty białej

Poszatkowaną kapustę wymieszać ze startym na tarce jabłkiem. Przyprawiamy całość solą, cukrem. Zalewamy sosem przygotowanym ze śmietany i musztardy. Gotową surówkę posypujemy koperkiem, natką pietruszki i szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat