Surówka z kapusty białej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    400 g
  • cebula biała

    50 g
  • śmietana 12%

    100 g
  • musztarda sarepska lub delikatesowa

    20 g
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • koperek

  • natka pietruszki

  • szczypiorek usiekany

  • jabłko kwaśne

    100 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Poszatkowaną kapustę wymieszać ze startym na tarce jabłkiem. Przyprawiamy całość solą, cukrem. Zalewamy sosem przygotowanym ze śmietany i musztardy. Gotową surówkę posypujemy koperkiem, natką pietruszki i szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat