Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta pekińska
15 dag -
kapusta czerwona
15 dag -
kukurydza konserwowa
0,5 szkl -
por
1 szt (średni) -
jabłko
1 szt -
ogórek kiszony
2 szt -
majonez light
2 łyżki -
sól i pieprz
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Surówka z kapusty
Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą, osączyć.
Obrane jabłko zetrzeć na grubej tarce, ogórki pokroić w kostkę.
Kukurydzę osączyć z zalewy. Kapustę pekińską poszatkować.
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, przyprawić do smaku, wymieszać.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się