Surówka z kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    15 dag
  • kapusta czerwona

    15 dag
  • kukurydza konserwowa

    0,5 szkl
  • por

    1 szt (średni)
  • jabłko

    1 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • majonez light

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę czerwoną drobno poszatkować, wymieszać z solą, odcisnąć.
Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą, osączyć.
Obrane jabłko zetrzeć na grubej tarce, ogórki pokroić w kostkę.
Kukurydzę osączyć z zalewy. Kapustę pekińską poszatkować.
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, przyprawić do smaku, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 29.06.2017 20:30
Z kukurydza pyszne musi byc
Wacław 29.06.2017 20:05
bardzo smaczna,moje smaki :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat