Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 15 dag
kapusta czerwona 15 dag
kukurydza konserwowa 0,5 szkl
por 1 szt (średni)
jabłko 1 szt
ogórek kiszony 2 szt
majonez light 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty

Kapustę czerwoną drobno poszatkować, wymieszać z solą, odcisnąć.
Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą, osączyć.
Obrane jabłko zetrzeć na grubej tarce, ogórki pokroić w kostkę.
Kukurydzę osączyć z zalewy. Kapustę pekińską poszatkować.
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, przyprawić do smaku, wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 29.06.2017 20:30
Z kukurydza pyszne musi byc
Wacław 29.06.2017 20:05
bardzo smaczna,moje smaki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak