Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 głowki
kapusta czerwona 1/2 głowki
jabłko 1 szt
marchewka 3 szt
ogóek zielony 1 szt
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty

SOS :

jogurt naturalny
4 ząbki czosnku

Obie kapusty szatkujemy.Ogórka, jabłko i marchewki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Łączymy wszystkie warzywa i skrapiamy je sokiem z cytryny. Odstawiamy. Przygotowujemy sos czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę i łączymy z jogurtem. Gotowym sosem polewamy surówkę i wszystko dobrze mieszamy przyprawiając solą i pieprzem. Wymieszaną surówkę odstawiamy do lodówki na około pól godziny. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 08.04.2013 09:24
super brzmi ta surówka
fictor123 24.09.2012 18:27
smaczna
Andysz 14.09.2012 10:06
ekstra;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak