Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy i ogórka kiszonego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka młoda 3 sztuki
ogórki kiszone 2
natka pietruszki mały pęczek
szczypiorek mały pęczek
majonez 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy i ogórka kiszonego

Kalarepę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do kalarepy.
Pietruszkę oraz szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Na koniec do surówki dodajemy majonez oraz przyprawy: sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Gotową surówkę wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 15.08.2016 09:59
super suróweczka;)
halina17 14.08.2016 20:44
Dobra surówka.
pestka 14.08.2016 18:33
pyszny dodatek do obiadu
Maridka19 14.08.2016 13:00
Do obiadu idealna :)
Futka 14.08.2016 11:23
Pyszna suróweczka :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak