Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepki i jabłka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 szt
jabłko winne 2 szt
majonez tradycyjny 2 łyżki
śmietana 100 g
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
biały ocet winny 1 łyżka
szczaw 3-4 listki

Porada

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepki i jabłka

Kalarepkę umyć obrać pokroić w słupki. Jabłka umyć i pokroić w kostkę razem ze skórką. Szczaw pokroić w paseczki. Majonez wymieszać ze śmietaną , solą , octem i pieprzem. Wymieszane składniki sałatki polać przygotowanym sosem i jeszcze raz wymieszać. Sałatkę podaję z parówkami i pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.06.2014 02:21
Dobra surówka.
Jodaj 24.06.2014 11:04
bardzo fajna suróweczka :)
Ola1young 20.06.2014 12:31
smaczne danie
fotoviderek 18.06.2014 07:37
Samo zdrowie :)
Patriszja
Patriszja 17.06.2014 19:43
mmm kalarepa :0 pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak