Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepką i buraczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 szt
buraki czerwone 1 szt
marchewka 1 szt
jabłka 1 szt
rzodkiewka 4 szt
jogurt naturalny 1/2 szklanki
cukier 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sok z cytryny 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepką i buraczkiem

Kalarepkę, marchewkę, buraka, jabłko i rzodkiewkę kroimy w plasterki a później w zapałki. Jogurt mieszamy z odrobiną soku z cytryny -solimy, pieprzymy i cukrzymy do smaku.

Tak przygotowanym sosem polewamy warzywa, mieszamy i odstawiamy na 15 minut aby smaki się połączyły. Serwujemy z rybami i mięsami z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 14.06.2015 21:34
Apetyczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak