Surówka z kalarepą i porem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 sztuka
  • kalarepka młoda

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • por

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z kalarepą i porem foto
Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Kalarepę oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Surówka z kalarepą i porem foto
Pora oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki.
Krok 3 - Surówka z kalarepą i porem foto
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do pozostałych składników.
Krok 4 - Surówka z kalarepą i porem foto
Na koniec dodajemy obraną pietruszkę także startą na tarce o dużych oczkach.
Krok 5 - Surówka z kalarepą i porem foto
Tak przygotowane składniki doprawiamy do smaku solą i pieprzem, polewamy oliwą z oliwek i dodajemy musztardę.
Krok 6 - Surówka z kalarepą i porem foto
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 20 minut. Podajemy z drugim daniem obiadowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat