Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepą i porem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuka
kalarepka młoda 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por 1 sztuka
oliwa 2 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepą i porem

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Kalarepę oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Krok 1 - Surówka z kalarepą i porem foto
2
Pora oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki.
Krok 2 - Surówka z kalarepą i porem foto
3
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do pozostałych składników.
Krok 3 - Surówka z kalarepą i porem foto
4
Na koniec dodajemy obraną pietruszkę także startą na tarce o dużych oczkach.
Krok 4 - Surówka z kalarepą i porem foto
5
Tak przygotowane składniki doprawiamy do smaku solą i pieprzem, polewamy oliwą z oliwek i dodajemy musztardę.
Krok 5 - Surówka z kalarepą i porem foto
6
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 20 minut. Podajemy z drugim daniem obiadowym.
Krok 6 - Surówka z kalarepą i porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak