surówka z jabłek i śliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    35 dag
  • śliwki

    25 dag
  • cukier

    15 dag
  • woda

    1 szkl
  • wanilia

    1 szt
  • skórka z cytryny

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka i śliwki starannie umyć jabłka obrać cienko zetrzeć na grubej tarce ze śliwek wyjąć pestki i pokroić w drobne cząstki wymieszać rozdrobnione owoce ułożyć w salaterce zalać wodą przegotowaną z cukrem i skórką z cytryny lub wanilią pokrojone na sałatkę jabłka czy też gruszki dobrze jest wrzucić do lekkiego roztworu wody z octem wówczas nie ciemnieją.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 27.11.2011 11:21
fajne polaczenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat