Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z granatem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
papryka czerwona 1 szt
ogórek zielony 1 szt
papryka żółta 1 szt
granat 1 szt
koperek mały pęczek
oliwa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
rzodkiewka 1 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z granatem

Warzywa myjemy, następnie kroimy (nie obieramy) - papryki i ogórka w drobną kosteczkę, rzodkiew na cienkie półplasterki (w razie potrzeby na jeszcze mniejsze cząstki, by wielkością pasowały do kosteczek papryki i ogórka), kapustę pekińską szatkujemy drobno, to samo z koperkiem. Na koniec dodajemy nasiona granatu, skrapiamy odrobiną oliwy, soku z cytryny i doprawiamy do smaku. Proponuję wstawić do lodówki na jakiś czas, by składniki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 17.07.2013 13:59
Pysznie i jak kolorowo!:)
Megg 17.07.2013 13:51
zdrowa, kolorowa i smaczna :)
Janina 17.07.2013 13:42
Granat jest bardzo zdrowy;)
ewka1978 17.07.2013 13:37
Granata jadłam raz, ale nie bardzo mi smakował. Muszę wypróbować w takim razie w sałatce,może będzie dobra
Amellia 17.07.2013 13:16
przepyszne są sałatki z granatem
msmors 17.07.2013 13:08
takiej jeszcze nie jadłam
Marta1986 17.07.2013 13:01
smakowite .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak