Surówka z e smażoną cukinią

Surówka z e smażoną cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    3
  • cukinia

    30 dkg
  • natka pietruszki

  • cebula czerwona

  • oliwa

    3 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z e smażoną cukinią foto
Cukinię obieramy ze skórki i wycinamy środek. Po obraniu i wydrążeniu środka cukinii musi być 30 dkg. Przygotowaną cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 - Surówka z e smażoną cukinią foto
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dajemy przygotowaną cukinię. Smażymy na wolnym ogniu a na koniec dodajemy bazylię. Odstawiamy i pozostawiamy, aby ostygła. W tym czasie obieramy marchewki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulkę kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy.
Krok 3 - Surówka z e smażoną cukinią foto
Wszystkie składniki łączymy z zimną cukinią i doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 19.07.2013 07:49
pyszna surowka
ben-ka 07.02.2013 11:03
takiej jeszcze nie jadłam,podoba mi się Twój przepis.
Ewelina38 10.01.2013 12:02
jadłam już surówkę z cukinii, smakowała rewelacyjnie
mirosława4 27.12.2012 20:14
fajny pomysł
Łukasz15 05.12.2012 18:56
smaczna i zdrowa
Wafelek2601 15.09.2012 08:10
Świetna
RenataZ-et 26.08.2012 19:49
podoba mi się ten pomysł na surówkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat