Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z e smażoną cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 3
cukinia 30 dkg
natka pietruszki
cebula czerwona
oliwa 3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z e smażoną cukinią

Kroki postępowania

1
Cukinię obieramy ze skórki i wycinamy środek. Po obraniu i wydrążeniu środka cukinii musi być 30 dkg. Przygotowaną cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - Surówka z e smażoną cukinią foto
2
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dajemy przygotowaną cukinię. Smażymy na wolnym ogniu a na koniec dodajemy bazylię. Odstawiamy i pozostawiamy, aby ostygła. W tym czasie obieramy marchewki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulkę kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy.
Krok 2 - Surówka z e smażoną cukinią foto
3
Wszystkie składniki łączymy z zimną cukinią i doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem.
Krok 3 - Surówka z e smażoną cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 19.07.2013 07:49
pyszna surowka
ben-ka 07.02.2013 11:03
takiej jeszcze nie jadłam,podoba mi się Twój przepis.
Ewelina38 10.01.2013 12:02
jadłam już surówkę z cukinii, smakowała rewelacyjnie
mirosława4 27.12.2012 20:14
fajny pomysł
Łukasz15 05.12.2012 18:56
smaczna i zdrowa
Wafelek2601 15.09.2012 08:10
Świetna
RenataZ-et 26.08.2012 19:49
podoba mi się ten pomysł na surówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak