Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z dodatkiem kalafiora

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
kalafior kilka różyczek
papryka czerwona 1/2
majonez 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z dodatkiem kalafiora

Różyczki kalafiora gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzamy i studzimy. Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Następnie do kapusty i papryki dodajemy małe różyczki kalafiora oraz łyżkę majonezu. Całość przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, po czym delikatnie mieszamy. Gotową surówkę wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak