Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty ze śmietaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2
marchew
jabłko
śmietana 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty ze śmietaną

Kroki postępowania

1
Kapustę oczyszczamy i siekamy. Poszatkowaną kapustę solimy, wygniatamy i odstawiamy na 15 minut, aby zmiękła.
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty ze śmietaną foto
2
W tym czasie obieramy marchew i jabłko, ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty ze śmietaną foto
3
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Przeciśnięty czosnek łączymy ze śmietaną. Do kapusty dodajemy przygotowane jabłko i marchewkę. Dodajemy śmietanę z czosnkiem i mieszamy.
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty ze śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 11.03.2014 15:04
bardzo dobra :)
Dorota37 07.11.2013 12:02
jaka dobra surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak