Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z sosem majonezowo-balsamicznym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2
majonez 2 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z sosem majonezowo-balsamicznym

Wybieramy młodą kapustę czerwoną, aby nie było zbyt łykowata. Kroimy ją po połowie. Następnie szatkujemy ostrym nożem - podobnie jak na bigos. Poszatkowaną kapustę posypujemy cukrem. Majonez mieszamy z octem balsamicznym. Tak przygotowany sos dodajemy do kapusty. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Surówka gotowa. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 08.02.2013 08:03
ciekawa
marta1371 02.02.2013 22:39
Smaczna
malaczarna23 21.10.2012 17:49
super pomysł
ALAGOR 19.10.2012 19:33
muszę spróbować !
Grażyna13 19.10.2012 19:31
Oj, to by mi smakowało :)
edyta44 19.10.2012 19:16
rewelacja
Henryka2 19.10.2012 17:31
Masz świetne pomysły, a ten mi się szczególnie podoba.Ciekawa jestem smaku majonezu i octu balsamicznego.
kasiaw 19.10.2012 14:46
uwielbiam czerwoną kapustę
Betka 19.10.2012 13:00
mmmm ekstra;)
Pietruszka 19.10.2012 12:55
super
Goya 19.10.2012 11:12
super
adelajda 19.10.2012 10:11
lubię kapustę czerwoną ! bez majonezu poproszę porcyjkę !
artur7 19.10.2012 06:46
proste i smacznie
gosia561 19.10.2012 00:26
polecam do ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak