Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/4 główki
cebula 1 sztuka
majonez 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

Kapustę umyć i osuszyć. Bardzo drobno poszatkować. Posolić i odstawić na 15 minut, aby zmiękła. Cebulkę pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Dodać majonez oraz do smaku sól, pieprz oraz przyprawę kucharek. Skropić sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać. Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak