Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 30-40 dag
ogórki kiszone 2 szt
jabłko 1 szt
kukurydza marynowana 1 szkl
marchewka 1 szt
majonez 2 łyżki
jogurt grecki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą

Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub bardzo drobno posiekać, wymieszać z odrobiną soli. Gdy kapusta puści sok, odcisnąć. Jabłko i marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę bardzo drobno posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 26.12.2013 12:18
smaczna surówka
olkaaa 14.11.2012 08:53
uwielbiam ją

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak