Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 2 łyżeczki
sól do smaku
jabłko 1 sztuka
majonez 2 łyżki
kapusta czerwona 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny.
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem foto
2
Kapustę pozbawić zniszczonych liści, umyć, poszatkować. Posolić, wymieszać, odstawić na 10 minut.
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem foto
3
Kapustę wymieszać z jabłkiem, dodać majonez i przyprawy do smaku.
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem foto
4
Wszystko dokładnie wymieszać, podawać jako dodatek do drugiego dania.
Krok 4 - Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.01.2013 13:48
Bardzo lubię taką surówkę. Często sama ją robię.
Iwusia 09.01.2013 23:31
uwielbiam taką surówkę do obiadu ... pychotka i samo zdrowie
Krystyna32 28.12.2012 07:23
extra
barbara11561 27.11.2012 15:21
pyszna
Seba 16.09.2012 21:03
Smaczna
mirosława4 15.09.2012 21:02
smaczna
mski 14.09.2012 18:51
Pysznie i zdrowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak