Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z gruszką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 mała
marchewka 1 średnia
gruszka 1 średnia
sól do smaku
miód płynny 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
olej roślinny 1 łyżka
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z gruszką

Kapustę, marchewkę i obraną gruszkę zetrzeć na tarce o największych oczkach.
Składniki posolić, popieprzyć, posłodzić miodem, zakwasić sokiem z cytryny i wszystko wymieszać. Po kilku minutach polać olejem i ponownie przemieszać. Ewentualnie doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.09.2016 18:10
Do podjadania dla mnie
ttrytka 13.10.2015 14:38
kolorowo na talerzu
foczka-ks 13.10.2015 14:36
surówka bardzo zdrowa, witamin moc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak