Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    0,5 główki
  • jabłko

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • Chrzan śmietankowy Smak

    2 łyżki
  • majonez

    4 łyżki
  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach,cebulę kroimy w drobna kostkę,skrapiamy sokiem z cytryny,dodajemy,chrzan,majonez i doprawiamy do smaku solą,pieprzem i cukrem.Wszystko dokładnie mieszamy.Wstawiamy do lodówki na godzinę aby wszystkie składniki połączyły się ze sobą.
bogusia 82
Surówkę najlepiej przygotować kilka godzin przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 29.06.2015 16:17
apetyczna i smaczna surówka
Futka 29.06.2015 13:38
Przepyszna surówka - idealny dodatek do obiadu :)
Mniam 29.06.2015 11:41
Bardzo smaczny pomysł na kapustę.
pestka 29.06.2015 11:18
smaczny dodatek do obiadu
W poszukiwaniu inspiracji 29.06.2015 10:43
Mniam, aż się przypominają smakowitości przygotowywane przez babcię.
Koper 29.06.2015 10:25
Chrzan powinien fajnie wyostrzyć smak.Podoba mi się taki pomysł na surówkę z czerwonej kapusty.
Aleksandra/Olcia 29.06.2015 09:37
pyszności mniam
Róża1 29.06.2015 09:17
na pewno bardzo smaczna !!!!
Konczi 29.06.2015 08:23
pysznie ona wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat