Surówka z czerwonej kapusty wg Marty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • ocet winny

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    1 szklanka
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • jabłko

    1 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę czerwoną drobno poszatkować, posolić, skropić octem winnym i odstawić na 20 min. Po tym czasie kapustę odcisnąć. Cebulę drobno pokroić i wymieszać z kapustą. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub drobno pokroić i połączyć z kapustą i cebulą. Następnie dodać oliwę z oliwek i jogurt, doprawić do smaku i wszystko dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (38)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 06.09.2013 21:51
A to ciekawe :)
Rafał10 01.07.2012 11:19
mniam ! z jogurtem naturalnym nigdy nie jadłam :)
Cukiereczek13 26.05.2012 14:06
pycha ;)
Andysz 12.05.2012 14:40
lubię taką;)
marzenciak1985 10.05.2012 22:47
mniam
bgs1984 10.05.2012 22:43
mniam
m1monika 21.04.2012 16:03
pyszna!!!
Ada-Gaba 15.04.2012 22:29
smaczna
Motorek 10.04.2012 09:49
smaczna
Natalia40 08.04.2012 10:18
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat