Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty i winogron czerwonych

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
cebula 1/2 szt
Pieprz biały mielony Prymat
cukier
sok z cytryny
winogrona czerwone 15 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
kapusta czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty i winogron czerwonych

Czerwoną kapustę kroimy drobniutko. Następnie solimy ją , dodajemy odrobinę cukru i soku z cytryny- mieszamy. Ugniatamy ręką aby zmiękła i odstawiamy n a10 min. Winogrona myjemy i kroimy na połówki. Cebulę siekamy drobno solimy ugniatamy ręką i odstawiamy na chwilę. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Składniki łączymy z sobą. Dodajemy jogurt - mieszamy. Jeszcze raz doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 22.07.2013 10:28
Wygląda bardzo smacznie :-)
aisza1 22.07.2013 09:04
rewelacyjna jako dodatek do obiadu
Monia 22.07.2013 09:01
Ładnie wygląda i pewnie dobrze smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak