Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty (do słoików)
Surówka z czerwonej kapusty do słoików, łatwa i szybka do przygotowania. Doskonale smakuje podana do obiadu, szczególnie do pieczonych lub smażonych mięs oraz ciemnych sosów.
Z tego przepisu dowiesz się
- jak przygotować zalewę?
- jakich składników użyć oprócz kapusty czerwonej?
- jak długo gotować surówkę z czerwonej kapusty?
- jak pasteryzować słoiki z surówką z czerwonej kapusty?
1. Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę i sparzamy. Z podanych składników - wody, octu i przypraw przygotowujemy zalewę do zagotowania.
2. Gdy zalewa zacznie się gotować dodajemy poszatkowaną kapustę i cebulę. Zmniejszamy płomień i gotujemy 30 min.
3. Obrane i starte na dużych oczkach jabłka dodajemy do całości i gotujemy jeszcze kilka minut.
4. Tak przygotowaną surówkę przekładamy do słoików. Pasteryzujemy we wrzątku 20 minut.