Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 szt
  • seler konserwowy

    1 słoik
  • ananas w puszce

    6 plastrów
  • sok z cytryny

    do smaku
  • majonez

    2-3 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę zetrzeć na drobnych oczkach, dodać odcedzony i pokrojony seler oraz odcedzone i pokrojone w kostkę ananasy. Doprawić do smaku i całość połączyć z majonezem.
Smacznego!.
Malinka
Kapusta była dość mała, a majonezu należy dać tyle, by surówka nie była za sucha ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

06.09.2017 12:54
Jedna z moich ulubionych. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat