Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 główka
  • cebula

    1,5 szt
  • ocet

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy na drobno, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, tak żeby woda przykryła kapustę. Gotujemy od zagotowania około 5 min. Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i lekko solimy. Do ostudzonej kapusty dodajemy ocet, oraz cebulkę i olej. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara777

09.02.2015 16:05
ładny kolor, bardzo smaczana

mirosława4

09.02.2015 14:42
apetyczna , dawno nie jadłam

mzap88

09.02.2015 12:58
najlepsza :)

Franciszek

09.02.2015 12:41
Wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat