Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
jabłko
sos francuski
sól
kapusta czerwona 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kroki postępowania

1
Oczyszczoną kapustę szatkujemy. Solimy, wygniatamy i odstawiamy na 10 minut, aby zmiękła.
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty foto
2
W tym czasie przygotowujemy sos francuski według przepisu na opakowaniu.
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty foto
3
Obraną marchewkę ścieramy na grubych oczkach.
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty foto
4
Tak samo robimy z jabłkiem. Wszystkie składniki dajemy do miski i dokładnie mieszamy. Ewentualnie można doprawić do smaku odrobiną cukru.
Krok 4 - Surówka z czerwonej kapusty foto
5
Smacznego
Krok 5 - Surówka z czerwonej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.01.2014 17:42
Smakowita surówka.
IZABELA29 06.12.2013 17:40
taką lubię
romanrafal
romanrafal 06.12.2013 17:30
bardzo dobra suróweczka
berys18 16.11.2013 16:54
taką surówkę to lubię
Mniam 20.10.2013 10:25
Smaczna surówka do obiadu.
Mati13 19.10.2013 22:09
bardzo taką lubie
joanna30 19.10.2013 21:36
Mniam mniam :)
jasiek 19.10.2013 21:23
dobra do ryb
gosia1988 19.10.2013 21:19
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak