Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • cukier do smaku

  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • kapusta czerwona

    1 główka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę drobno szatkujemy,marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach,cebulę kroimy w kosteczkę.

Przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i cukrem,skrapiamy sokiem z cytryny i olejem. Wszystko dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

sylwia_sl 12.01.2014 21:01
Uwielbiam takie surówki
idealme 02.10.2013 16:25
pyszności! :)
babajaga1969 02.10.2013 15:59
lubię taką i często robię
sylwia_mc 02.10.2013 15:45
smaczna propozycja
Konczi 02.10.2013 15:41
pięknie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat