Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z czerwonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
jabłko 1 szt
śmietana 1 łyżka
majonez 1 łyżeczka
sól
pieprz
cukier
cebula czerwona 1 szt
kapusta czerwona ok 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z czerwonej kapusty

Kapustę poszatkowałam. Cebulę pokroiłam w drobną kostkę. Jabłko i marchewkę umyłam i potarkowałam. Składniki wymieszałam. dodałam ocet, śmietanę i majonez. Doprawiłam do smaku. wymieszałam.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.03.2013 20:51
Tez taką robię.
matesko 03.01.2013 13:09
lubię
luki1984 11.11.2012 21:07
smacznie zdrowo kolorowo :)
Anna169Hosz 09.11.2012 07:43
Zdrowa i kolorowa.
Kuchareczka2 07.11.2012 13:05
uwielbiam, ale nie daje octu
Agnieszka91 07.11.2012 12:53
pycha
paula99926 07.11.2012 12:41
następnym razem spróbuję jogurt zamiast śmietany i z większą ilością majonezu :)
Habibi 07.11.2012 12:36
Bardzo lubię tę surówkę - jednak nie dodaję do niej śmietany, ale sam majonez, czasami z niewielkim dodatkiem jogurtu dla złamania smaku,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak