Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt
sól
sok z cytryny
cukier
śmietana
majonez
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę obieramy z wierzchnich liści . Następnie kroimy ją na 4 części. Ścieramy na tarce warzywnej duże oczka. Solimy i ugniatamy ręką . Zostawiamy n a ok 20 min . Następnie kropimy cytryną ,ugniatamy mieszamy i zostawiamy jeszcze na kilka minut . Dodajemy śmietanę majonez mieszamy . Doprawiamy pieprzem do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 22.08.2012 12:57
super
Betka 08.08.2012 23:45
mmm pycha;)
jasiek 08.08.2012 20:33
uwielbiam sałatki z czerwonej kapusti
Agnieszka91 21.07.2012 13:17
też taka lubię
iwa643 21.07.2012 06:55
Polecam do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak