Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    2 szt
  • olej

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • kapusta czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę dokładnie umyć , obrac duże liście i osuszyć , sok z cytryny mieszamy z olejem , przyprawiamy cukrem i sola .Jabłko obieramy i ucieramy na jak najgrubszej tarce i mieszamy z sosem , kapustę szatkujemy i mieszamy tez z sosem .
przyprawiamy surówkę cukrem , solą i sokiem z cytryny

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

11.09.2013 05:53
najlepsza w polskiej kuchni

Magda60

11.01.2013 13:38
pyszna surowka

Fiffi

18.12.2012 22:31
lubię czerwoną kapustę, w takiej wersji także

Wacław

27.11.2012 09:36
mniam ,uwielbiam taką :)

kaja1991

16.10.2012 16:54
uwielbiam ja :)

malaczarna23

04.08.2012 10:37
lubię taką kapustkę

Pani Domu

21.06.2012 07:59
apetyczna surówka

Magdalena1110

11.06.2012 22:11
bardzo lubię

melonik

26.05.2012 07:51
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat