surowka z czerwonej kapusty

surowka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mala glowka kapusty czerwonej

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • jabłko

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę siekam, wrzucam na wrzącą, osoloną wodę i gotuję ok 5 minut.

Odcedzam na sicie, polewam octem i cytryną, dokładnie mieszam, odstawiam do wystygnięcia.

Zimną kapustę odciskam z nadmiaru wody, dodaję starte jabłko i startą cebulę, doprawiam solą, pieprzem i cukrem, polewam oliwą z oliwek.

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magdalena1110

15.02.2011 07:18
lubię surówki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat