Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/4 główki
jabłko 1 szt
cebula 1 szt ( średnia)
ogórki kiszone 2 szt
sok z cytryny 2-3 łyżki
oliwa 0,5 łyżka
olej roślinny 1 łyżeczka ( z pestek dyni)
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cukier do smaku

Porada

Surówka z czerwonej kapusty jest bardzo smaczna i zdrowa. Rewelacyjny dodatek do smażonej ryby lub mięsa.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć. Cebulę obrać i drobno posiekać.

Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.

Wszystkie przygotowane składniki skropić olejem z pestek dyni wymieszany z oliwą, przyprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny i białym pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 28.12.2016 18:22
Dobra surówka
Gracer 28.12.2016 18:10
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak