Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1/4 główki
  • jabłko

    1 szt
  • cebula

    1 szt ( średnia)
  • ogórki kiszone

    2 szt
  • sok z cytryny

    2-3 łyżki
  • oliwa

    0,5 łyżka
  • olej roślinny

    1 łyżeczka ( z pestek dyni)
  • sól do smaku

  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć. Cebulę obrać i drobno posiekać.

Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.

Wszystkie przygotowane składniki skropić olejem z pestek dyni wymieszany z oliwą, przyprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny i białym pieprzem, wymieszać.
RenataZ-et
Surówka z czerwonej kapusty jest bardzo smaczna i zdrowa. Rewelacyjny dodatek do smażonej ryby lub mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

28.12.2016 18:22
Dobra surówka

Gracer

28.12.2016 18:10
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat