Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej i białej kapusty

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 i 1/2 szkl.
kapusta biała 1 szkl.
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 1.5 łyżeczki
olej rzepakowy 2 łyżki
jabłko 1 duża szt.
sól i pieprz do smaku
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka

Porada

Kwasek można zastąpić sokiem z cytryny.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej i białej kapusty

Kroki postępowania

1
Czerwoną kapustę szatkujemy. Przekładamy do dużej miski.
Krok 1 - Surówka z czerwonej i białej kapusty foto
2
Białą kapustę szatkujemy. Dodajemy do czerwonej kapusty.
Krok 2 - Surówka z czerwonej i białej kapusty foto
3
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach do miski z kapustą.
Wszystko wymieszać. Dodać sól, pieprz, kwasek cytrynowy, cukier, natkę pietruszki i koper. Wymieszać. Na koniec dodać olej i ponownie wymieszać. Przełożyć do salaterki.
Krok 3 - Surówka z czerwonej i białej kapusty foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 01.05.2015 11:31
Smaczna i prosta w przygotowaniu
R'n'G Kitchen 24.04.2015 11:47
Samo zdrowie ,pycha
Aleksandra/Olcia 24.04.2015 10:07
mniam mniam
IwonaDD 23.04.2015 20:05
samo zdrowie
Róża1 23.04.2015 18:52
przepadam za takimi surówkami :-)
marenka 23.04.2015 18:44
smaczna;-)
Jadwiga/Jaga85 23.04.2015 17:07
Bardzo lubię takie surówki!
IZABELA29 23.04.2015 16:31
same witaminki
Wacław 23.04.2015 15:50
pyszny dodatek do II dania :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak