Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwoną kapustą i orzechami nerkowca

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 0,5 sztuki
sos sojowy do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
ocet balsamiczny do smaku
papryka czerwona 1 sztuka
orzechy nerkowca 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwoną kapustą i orzechami nerkowca

Kroki postępowania

1
Kapustę czerwoną poszatkować. Do kapusty dodać ocet balsamiczny i sos sojowy, sól oraz cukier do smaku. Wymieszać, można ubić ręką.
Pozostawić na 10 minut i znów przemieszać. Czynność powtórzyć jeszcze 2 razy.
Krok 1 - Surówka z czerwoną kapustą i orzechami nerkowca foto
2
Paprykę pokroić w mniejsze paski, dodać do kapusty. Wymieszać.
Krok 2 - Surówka z czerwoną kapustą i orzechami nerkowca foto
3
Odstawić na 10 minut, po tym czasie posypać orzechami nerkowca i można podawać.
Krok 3 - Surówka z czerwoną kapustą i orzechami nerkowca foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 07.03.2014 12:30
Ciekawa propozycja!
mitek111 11.02.2014 18:26
fajny pomysł na drugie śniadanie
adelajda 11.02.2014 17:18
lubię surówkę z czerwonej kapusty :)
gosia561 11.02.2014 16:27
ale kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak