Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z buraków i kapusty ( do słoika)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 kg
kapusta biała 2 kg
cebula biała 40 dag
olej 0,5 szkl.
ocet 10 % 0,5 szkl.
cukier drobny 1 szkl.
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z buraków i kapusty ( do słoika)

Kroki postępowania

1
Kapustę kroimy i odgotowujemy, aby była miękka. Cebulkę obieramy kroimy na pół księżyce i parzymy.
Krok 1 - Surówka z buraków i kapusty ( do słoika) foto
2
Buraczki myjemy, gotujemy i po ostygnięciu obieramy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Po utworzeniu wody odlewamy ją .
Krok 2 - Surówka z buraków i kapusty ( do słoika) foto
3
Łączymy wszystkie składniki tzn buraczki kapustę i cebulę.Dokładnie mieszając rękoma. Przekładamy do słoików. Dokładnie ubijając aby nie było powietrza.
Krok 3 - Surówka z buraków i kapusty ( do słoika) foto
4
Z octu, oleju, cukru i soli gotujemy zalewę. Zalewamy nią słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 minut



Smacznego ;)
Krok 4 - Surówka z buraków i kapusty ( do słoika) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 26.02.2014 18:34
pyszna surówka, robiłam podobną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak