Surówka z buraków

Surówka z buraków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    2 szt
  • jabłko

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z buraków

Buraki umyć, gottować, nastęnie obrać je ze skórkI i wystudzić.
Buraki, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobniutko posiekać Wszystkie warzywa wymieszać z odrobiną oliwy, doprawić do smaku solą. cukrem i odrobiną soku z cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat