Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej rzodkwi z rzodkiewką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała rzodkiew 1/4 sztuki
rzodkiewka 4 sztuki
śmietana kwaśna 2 łyżki
sok z cytryny 1 do smaku
sól do smaku 1 szczypta
cukier 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyżka

Porada

Łagodniejsza od czarnej rzodkwi , równie zdrowa, fantastycznie łączy się z daniami w których użyto owoców .Łączę ją z wieloma dodatkami ( jabłko, marchew, gruszka, morele , pestki granatu).

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej rzodkwi z rzodkiewką

Umyć rzodkiew i rzodkiewki. .Białą rzodkiew obrać. Utrzeć na tarce jarzynowej ( średnie oczka ) białą rzodkiew . Lekko odcisnąć sok . Utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej rzodkiewki ( bez obierania). Wymieszać.
Dodać śmietanę . Doprawić do smaku solą , cukrem i sokiem z cytryny .
Podawać posypane usiekaną natką pietruszki i mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak