Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej rzodkwi Elfi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała rzodkiew 1
marchewki 3
śmietana 3 łyżki
majonez 1 łyżeczka
sól
pieprz
płatki suszonych pomidorów

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej rzodkwi Elfi

Rzodkiew i marchew obieramy i opłukujemy porządnie pod wodą. Odcinamy ogonki i wszystko ścieramy do średniej miski na tarce na grubych oczkach. Wstępnie mieszamy. Dodajemy śmietanę i odrobinę majonezu - około 1 łyżeczkę. Ja użyłam śmietany 18%. Całość mieszamy a gdy składniki są już połączone doprawiamy solą i pieprzem wg upodobań- ja dość mocno. Na sam koniec dodaję płatki suszonych pomidorów i mieszam. Posypuję tez odrobinę na wierzch przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.05.2013 06:53
smaczna i zdrowa
marta19 24.05.2013 21:38
smaczna ;))
Ania321 24.05.2013 20:25
pyszne witaminki :)
Małgorzata106 24.05.2013 20:22
super, i jaka zdrowa Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak