Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta biała
1/2 główki -
marchewka
1 duża szt. -
kukurydza w puszce
1/2 opakowania -
słonecznik łuskany
2-3 łyżki -
sos
-
majonez
1 łyża -
jogurt naturalny
3 łyżki -
czosnek
1-2 ząbki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki.
Kukurydzę odsączamy na sicie.
Słonecznik prażmy na suchej patelni aż zbrązowieje i zacznie ładnie pachnieć.
Jogurt naturalny łączymy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Warzywa mieszamy ze sobą.
Sałatkę polewamy sosem czosnkowym i posypujemy prażonym słonecznikiem.
Smacznego!
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się