Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt
marchewka 2 szt
jabłka 2 szt
majonez tradycyjny 2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić na 15 min. Po tym czasie wycisnąć z soku. Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę wymieszać z marchewką oraz jabłkiem, dodać majonez, śmietanę, musztardę oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 31.03.2014 20:28
lubię taką suróweczkę ))
ppaulina 31.03.2014 18:37
pyszna suróweczka
Iwa27 27.03.2014 08:34
zdrowa i pyszna
gusia1000 27.03.2014 00:31
Pod mój smak.
Mniam 26.03.2014 22:33
Taką surówkę bardzo lubię. Jest prosta, ale smaczna :)
Wiktoria29 26.03.2014 22:10
uwielbiam taką
Kuchenka 26.03.2014 21:58
fajna, apetyczna
Janina 26.03.2014 21:40
Bardzo smaczna surówka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak