Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    0,5 główki mniejszej
  • pomidor

    1 szt
  • rzodkiewki

    3 szt
  • jabłko

    1 ćwiartka
  • marchewka

    1 szt
  • szczypiorek krojony

    1 łyżka
  • koperek krojony

    1 łyżka
  • pietruszka krojona

    1 łyżka
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • ocet jabłkowy

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować,marchew zetrzeć na tarce, resztę składników pokroić.Wszystko razem wymieszać posolić i odłożyć na pół godzinki.Przed podaniem dodać majonez i doprawić do smaku. Przed podaniem dodać majonez i doprawić do smaku. Podajemy do różnego rodzaju mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 07.11.2013 08:18
pyszności :)
IZABELA29 26.10.2013 15:30
same witaminki
misia53 12.08.2012 20:54
alaa u ciebie zawsze na bogato
Krystyna32 02.06.2012 11:36
zdrowa i pyszna
Monika111 02.12.2011 23:09
pyyyyycha! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat