Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
marchewka 2 sztuka
jabłka 2 sztuki
pietruszka 1 pęczek
sól i pieprz wg uznania
majonez 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę drobno pokroić w kostkę, włożyć do miski. Marchewki oraz jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do pokrojonej kapusty. Marchewki oraz jabłka obrać ze skórki. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do pokrojonej kapusty. Pietruszkę umyć osuszyć i drobno pokroić. Wszystkie składniki połączyć razem, dokładnie wymieszać, posolić, popieprzyć do smaku. Pod koniec dodać majonez i wymieszać. Podawać z ziemniakami lub kaszą jako dodatek do drugiego dania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.09.2016 21:20
lubię taką surówkę
agnieszka214 26.09.2016 20:20
Super suroweczka
kasia.s 26.09.2016 17:18
Moja ulubiona :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak